Ο Ναυτικός  Όμιλος Λευκάδας δραστηριοποιείται στο νησί μας ήδη από το 2002.

Είναι  αθλητικό, μη κερδοσκοπικό σωματείο, ενεργό μέλος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής  Ομοσπονδίας και αναγνωρισμένο από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (Α.Μ. Φ085). Σκοπός του Ν.Ο. Λευκάδας είναι «η καλλιέργεια και η διάδοση της ιστιοπλοΐας  τόσο στα παιδιά όσο και στους ενήλικες». 

Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του ο Ναυτικός Όμιλος Λευκάδας  έχει μια σταθερά ανοδική πορεία αντίστοιχη με άλλους ομίλους με πολύ μεγάλη προϊστορία.

Οι τομείς που δραστηριοποιείται προς το παρόν ο Ναυτικός  Όμιλος Λευκάδας είναι οι εξής:

1) Ιστιοπλοΐα Τριγώνου με σκάφη ολυμπιακών κλάσεων όπου με αυτά μπορούν να πάρουν μέρος σε αγώνες ή να ασκηθούν παιδιά, νεαροί αθλητές και ενήλικοι.

2) Ιστιοπλοΐα Ανοικτής Θάλασσας για τους ενήλικες.

 

Η Ιστιοπλοΐα, πέρα από την ιστορική της σύνδεση με την Ελλάδα από τα αρχαία χρόνια, είναι δραστηριότητα που ασκεί ταυτόχρονα σώμα και πνεύμα. Έχει επανειλημμένα χαρίσει στη χώρα μας διεθνείς διακρίσεις καθώς και Ολυμπιακά μετάλλια.

 

Ο ναυταθλητισμός θα πρέπει να είναι άρρηκτα δεμένος με την ιστορία και τη ναυτική παράδοση, να αποτελεί πολιτιστικά, αθλητικά και τουριστικά στόχο υψηλής προτεραιότητας σε μια χώρα θαλασσινή η οποία διαθέτει πάρα πολλά χιλιόμετρα ακτογραμμών, ιδανικό γεωφυσικό και κλιματικό περιβάλλον και ιδιαίτερα στο νησί μας με τις ιδανικές κλιματολογικές συνθήκες.