Με επιτυχία διεξήχθη στην Καλαμάτα 3-5 Μαρτίου 2017 το περιφερειακό πρωτάθλημα της Νοτιοδυτικής Ελλάδας για τις κατηγορίες optimist και Laser 4.7. Με μέτριο άνεμο, κύμα και ήλιο πραγματοποιήθηκαν 9 σταδιοδρομίες στην κατηγορία των optimist και 8 στα Laser 4.7.
Οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία! 99 οπτιμίστες και 28 λεϊζερίστες, αγωνίστηκαν με στόχο την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση, της Πανελλήνιας πρόκρισης για την Εθνική μας ομάδα.
Ο Ναυτικός Όμιλος Λευκάδας συμμετείχε με 10 αθλητές (6 οπτιμίστες και 4 λεϊζερίστες).
Καλύτερη εμφάνιση πραγματοποίησε ο Τηλέμαχος Αραβανής που με την 3η νίκη του στην γενική κατηγορία των Laser εξασφάλισε και την πρόκρισή του. Έδειξε ότι μπορούσε ακόμη και να κερδίσει των αγώνα τερματίζοντας στις 2 από τις 8 ιστιοδρομίες στην 1η θέση. Ο Νίκος Διγενής με μια άκυρη κούρσα λόγω πρόωρης εκκίνησης στην αρχή του πρωταθλήματος ανέβηκε μόλις στην 12η θέση. Η Εύα Φίλιππα διακρίθηκε στην κατηγορία των κοριτσιών και βραβεύτηκε για την 3η νίκη, ενώ η Ηλιάνα Κατωπόδη έλαβε την 5η θέση.
Στα optimist καλύτερη εμφάνιση έκανε ο Διονύσης Κατωπόδης, ο οποίος πλασαρίστηκε στην 15η θέση και ευελπιστούμε να προκριθεί στην επόμενη φάση. Ο Γιώργος Γράψας έλαβε την 23η θέση, η Εύα Νάου την 31η θέση, ο Λευτέρης Μικρώνης την 36η θέση. Η Μαριλένα Κακλαμάνη την 44η θέση και η Στέλλα Κατωπόδη την 52η θέση ανάμεσα σε 99 συμμετέχοντες.
Τα παιδιά προσπάθησαν και είναι άξια συγχαρητηρίων. Άλλωστε ήταν μια άψογη ομάδα γι’ αυτό περάσαμε και πολύ καλά. Κρατάμε τα καλά και μαθαίνουμε από τα λάθη μας.
Καλή επιτυχία στους προκριθέντες και στις δύο κατηγορίες που θα μας εκπροσωπήσουν με στόχο την επιλογή τους στην εθνική ομάδα την Μεγάλη εβδομάδα του Πάσχα στην Αθήνα.
Η προπονήτρια
Νόνικα Οικονομοπούλου

Ο Ναυτικός Όμιλος Λευκάδας συμμετέχει με δέκα συνολικά αθλητές στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα  Νοτιοδυτικής Ελλάδας Optimist & Laser 4.7,  που οργανώνουν από κοινού ο Ν.Ο.ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ και ο  Ν.Α.Σ.Κ.ΑΙΟΛΟΣ στις 3-5 Μαρτίου 2017 στην Καλαμάτα. Το πρωτάθλημα διεξάγεται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Οι αθλητές που συμμετέχουν με τα Laser 4.7 είναι οι Κατωπόδη Ηλιάνα- Ελευθερία, Φίλιππα Ευαγγελία, Διγενής Νικόλαος και Αραβανής Τηλέμαχος. Οι αθλητές που συμμετέχουν με τα Optimist είναι οι Μικρώνης Ελευθέριος, Γράψας Γεώργιος, Κακλαμάνη Μαρία Ελένη, Νάου Εύα, Κατωπόδης Διονύσιος και Κατωπόδη Στέλλα. Τους αθλητές συνοδεύει η προπονήτρια τους κα Οικονομοπούλου Νόνικα.

 

Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία!