Πανελλήνιο πρωτάθλημα ΕUROPE 2017
Νέα Μάκρη 10-12 Ιουλίου

1ος Άνδρας – Έφηβος Τηλέμαχος Αραβανής
5ος Άνδρας – Έφηβος Νίκος Διγενής

overall 1η Γεωργία Χειμώνα
2ος Τηλέμαχος Αραβανής
3ος Σταύρος Παπαδόπουλος
6ος Νίκος Διγενής
29 συμμετοχές

Τεράστια η επιτυχία των αθλητών του Ναυτικού Ομίλου Λευκάδας στο Πανελλήνιο. Πολλά μπράβο από το Δ.Σ. στους αθλητές και στην προπονήτρια Νόνικα Οικονομοπούλου, που μας έκαναν υπερήφανους και απέδειξαν ότι οι προσπάθειες όλων πιάνουν τόπο. Μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε όλοι μαζί την προσπάθεια, σε έναν ιδανικό για το άθλημα της ιστιοπλοΐας τόπο που όλα το παιδιά της Λευκάδας θα έπρεπε πρώτα απ’ όλα να δοκιμάσουν.
Οι παρακάτω σκέψεις της προπονήτριας είναι η καλύτερη αναφορά στην τεράστια αυτή επιτυχία:
«Για την Πανελλήνια νίκη του Τηλέμαχου Αραβανή λίγες λέξεις έχω να πω, πειθαρχία, ήρεμη δύναμη, προσπάθεια και πάνω από όλα θέληση. Αυτός ο αγώνας ήταν η επιβράβευση ετών δουλειάς στο νησί της Λευκάδας και ομαδικής προσπάθειας.
Επίσης, ήταν η αποκορύφωση του φετινού καλοκαιριού, αφού προηγήθηκαν επιτυχίες των αθλητών μας τόσο συμμετέχοντας σε αγώνες ανοιχτής θάλασσας με τα χρώματα του Ομίλου, όσο και στο φεστιβάλ Ιστιοπλοΐας της Βασιλικής, γεγονός που κράτησε ψηλά το ηθικό και ένα πολύ καλό κλίμα στην ομάδα!
Το Europe είναι μονοθέσιο σκάφος παρεμφερές αλλά πιο τεχνικό από το Laser one, με το οποίο προπονούνται και συμμετέχουν σε αγώνες οι αθλητές του ΝΟΛ Νίκος και Τηλέμαχος. Ωστόσο θέλαμε να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας και σε αυτό το σκάφος. Γνωρίζω το Europe πολύ καλά γιατί επί σειρά ετών έκανα ολυμπιακή προετοιμασία και ήμουν μέλος της εθνικής μας ομάδας. Περίμενα χρόνια την κατάκτηση αυτού του τίτλου από τους αθλητές μου και με έκαναν περήφανη!
Οι δυνατής εντάσεως άνεμοι που έπνεαν στη Νέα Μάκρη τις δύο πρώτες μέρες των αγώνων βοήθησαν στο να διεξαχθούν 6 ιστιοδρομίες απαιτώντας από τους αθλητές πολύ καλή φυσική κατάσταση, αλλά και σωστή τεχνική. Σωστές επιλογές τακτικής επίσης, τους οδήγησαν στις πρώτες θέσεις μεταξύ διακεκριμένων αθλητών.
Συγχαρητήρια σε Τηλέμαχο και Νίκο που τιμήσατε το Ναυτικό Όμιλο Λευκάδας.
Θα θελα να προσθέσω ότι νιώθω τυχερή που για το υπόλοιπο του καλοκαιριού τα νέα αυτά παιδιά θα βοηθήσουν στις προπονήσεις των τμημάτων του ΝΟΛ για παιδιά, εμπνέοντας με το παράδειγμά τους μικρούς ιστιοπλόους.
Όσον αφορά στη συνέχεια με μεθοδική δουλειά για τον Τηλέμαχο βάζουμε στόχο το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Laser 4.7 του 2018 που θα πραγματοποιηθεί στη χώρα μας, ενώ για το Νίκο εύχομαι καλή δύναμη στις σχολικές του υποχρεώσεις και κάθε επιτυχία»

Ο Ναυτικός Όμιλος Λευκάδας συμμετέχει στο Πανελλήνιο Κύπελλο Optimist 11χρονων που οργανώνουν η Ε.Ι.Ο. σε συνεργασία με τον Α.Ν.Ο.Σ.Μ. και με την βοήθεια των ομίλων της ευρύτερης περιοχής της περιφέρειας στις 18-21 Ιουνίου 2017 στον Μαραθώνα. Οι μικροί μας αθλητές που συμμετέχουν είναι οι ΤΣΙΝΙΑ ΜΑΡΚΕΛΛΑ, ΓΚΑΜΠΡΙΛΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ και ΔΡΑΚΑΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ.  Τους αθλητές συνοδεύει η προπονήτρια τους κα Οικονομοπούλου Νόνικα.

Το πρόγραμμα του αγώνα είναι το ακόλουθο:

• 18 Ιουνίου: 10:00 - 14:00  & 16:00 – 20:00 Αφίξεις – Δηλώσεις- Σφράγισμα πανιών

• 19 Ιουνίου: 11:00 ιστιοδρομίες

• 20 Ιουνίου: 11:00 ιστιοδρομίες

• 21 Ιουνίου: 10:00 ιστιοδρομίες.

Την τελευταία ημέρα του αγώνα δεν θα δοθεί εκκίνηση μετά τις 17:00. Θα διεξαχθούν 9 ιστιοδρομίες. Δεν θα διεξαχθούν περισσότερες από 4 ιστιοδρομίες την μέρα.

 

Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία και απόκτηση ευχάριστων εμπειριών!

O Ναυτικός Όμιλος Λευκάδας θα συμμετέχει στους αγώνες για την Πρόκριση στις Εθνικές Ομάδες στις κατηγορίες Optimist & Laser 4.7 που διοργανώνονται από τον σύλλογο Ερασιτεχνών Αλιέων Ναυτικών Αθλημάτων Τζιτζιφιών Καλλιθέας υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, από τις  7 έως 11 Απριλίου 2017.

            Δικαίωμα συμμετοχής στην Πανελλαδική πρόκριση έχουν 120 αθλητές - αθλήτριες στην κατηγορία Optimist καθώς και 80 αθλητές - αθλήτριες στην κατηγορία Laser 4,7 από όλες τις περιφέρειες της Ελλάδας, οι όποιοι έχουν προκύψει από τα τελικά αποτελέσματα των περιφερειακών πρωταθλημάτων.

            Οι αθλητές μας που θα συμμετέχουν είναι ο  Κατωπόδης Διονύσης στην κατηγορία των Optimist, ο Τηλέμαχος Αραβανής και ο Διγενής Νίκος στην κατηγορία των Laser 4.7.

            Οι Αγώνες θα διεξαχθούν στις  08, 09, 10 & 11 Απριλίου στο Παλαιό Φάληρο.

            Συνολικά θα διεξαχθούν 11 ιστιοδρομίες. Δε θα διεξαχθούν περισσότερες από 4 ιστιοδρομίες την ημέρα.

            Η προγραμματισμένη ώρα για το προειδοποιητικό σήμα για την πρώτη ιστιοδρομία κάθε ημέρας είναι 11.55.

            Ευχόμαστε καλή επιτυχία και πολλές εμπειρίες στους αθλητές μας στον δύσκολο αυτό αγώνα.