Μαζί με τις διακοπές, τελείωσαν και τα καλοκαιρινά τμήματα ιστιοπλοΐας για παιδιά του Ναυτικού Ομίλου Λευκάδας. Ήταν δύο μήνες γεμάτοι με παιχνίδια στην θάλασσα, κολύμπι, γνωριμία με νέους φίλους, μα πάνω από όλα πολλή πολλή ιστιοπλοΐα.

Διασκεδάσαμε στην όμορφη γιορτούλα την τελευταία μέρα, όπου οι νέοι μικροί ιστιοπλόοι πήραν τα διπλώματά τους και αναμνηστικά δωράκια. 

Η αυλαία έπεσε με τον 6ο διασυλλογικό αγώνα ιστιοπλοΐας για σκάφη τύπου Optimist και Laser 4.7 που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία ο Ναυταθλητικός Όμιλος Βόνιτσας το διήμερο 02-03 Σεπτεμβρίου. Τα παιδιά του Ναυτικού Ομίλου Λευκάδας χάρισαν πολλές διακρίσεις στον όμιλο.

Μετά από λίγες μέρες ξεκούρασης, ήρθε η ώρα για την έναρξη των τμημάτων ιστιοπλοΐας της φθινοπωρινής – χειμερινής περιόδου. Τα μαθήματα απευθύνονται στους παλιούς πλέον ιστιοπλόους και σε όλα τα παιδιά ηλικίας από 7 έως 14 ετών, που γνωρίζουν κολύμβηση και θέλουν να ξεκινήσουν ιστιοπλοΐα.

Η θεματολογία των μαθημάτων περιέχει:

  • Ασφάλεια στη θάλασσα, ομαδικότητα, αναγνώριση του αέρα, κόμποι, προστασία από τον ήλιο, ανατροπή και επαναφορά του σκάφους, ονοματολογία και αρμάτωμα, κανόνες ιστιοπλοΐας.
  • Χειρισμός σκάφους, απόπλου, κατάπλου, τακ, πότζα, θέσεις σώματος, ταξίδεμα όρτσα, πλαγιοδρομία, πρίμα, ναυτοσύνη, φροντίδα και συντήρηση του εξοπλισμού, και ρυμούλκηση.
  • Ασκήσεις για βελτίωση φυσικής κατάστασης και μυϊκής ενδυνάμωσης.

 

 Πληροφορίες - εγγραφές στα  6979726554 &6948823197 ή με την γραμματεία του ομίλου στο 2645025660.

Για την γνωριμία και διάδοση του αθλήματος της ιστιοπλοΐας, ο Ναυτικός Όμιλος Λευκάδας οργανώνει τμήματα Ιστιοπλοΐας αρχαρίων για παιδιά, με την έναρξη των καλοκαιρινών διακοπών (ΙΟΥΛΙΟΣ – ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ).

 Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 7 έως 14 ετών, που γνωρίζουν κολύμβηση. Το μόνο που χρειάζεται είναι καπελάκι, αντηλιακό και γυαλιά ηλίου. Όλα τα άλλα τα παρέχει ο όμιλος.

Σκοπός των τμημάτων είναι η εισαγωγή στην ιστιοπλοΐα και γίνεται με σκάφη τύπου optimist.

Η θεματολογία των μαθημάτων περιέχει:

·        Ασφάλεια στη θάλασσα, αναγνώριση του αέρα, ονοματολογία και αρμάτωμα όπτιμιστ, ναυτοσύνη, κόμποι.

·        Χειρισμός σκάφους, απόπλου, κατάπλου, θέσεις σώματος, τακ, πότζα,  ταξίδεμα όρτσα, πλαγιοδρομία, πρύμα, ανατροπή και επαναφορά του σκάφους, φροντίδα και συντήρηση του εξοπλισμού, κανόνες ιστιοπλοΐας.

·        Μέσα σε ομαδικό πνεύμα ασκήσεις για βελτίωση φυσικής κατάστασης και μυϊκής ενδυνάμωσης.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος τα παιδιά θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης.

Μετά την θερινή σχολή όλα τα παιδιά έχουν την δυνατότητα να συνεχίσουν στο προαγωνιστικό και κατόπιν στο αγωνιστικό τμήμα.

 

Εγγραφές μέχρι τέλη Ιουνίου 2017.

 

Πληροφορίες – Δήλωση Συμμετοχης στα τηλέφωνα: 6979726554 κος Λούβρος Ιωάννης & 6973045950 κος Αραβανής Κώστας.