Η αγωνιστική ομάδα του Ναυτικού Ομίλου συμμετέχει στο Διασυλλογικό Ιστιοπλοϊκό αγώνα optimist και laser 4.7 με την επωνυμία "ΕΜΠΛΥΣΗ’’,που διοργανώνει ο Ναυταθλητικός Όμιλος Κεφαλονιάς και Ιθάκης .5-6 Μαΐου στο Φισκάρδο.

Καλή επιτυχια στους αθλητες μας.

OPTIMIST

Τσινια Μαρκελα,Αλεξανδρος Γκαμπριλι,Γιωργος Μεσσηνης,Νικος Δευτεραιος,Βαγγελης Βουκελατος,Γιωργος Λαζαρης,Κωνσταντινα Δρακατου,Δημητρης Δρακατος,Σπυρος Κονιδαρης.

LASER 4.7

Ευα Φιλιππα,Κακλαμανη Μαριλενα.

Συνολικά 7 κούπες για τους αθλητές μας, στον πετυχημένο 6ο διασυλλογικό αγώνα που διοργάνωσε με επιτυχία ο Ναυτικός Όμιλος Βόνιτσας, στις 02-03/09 στην Βόνιτσα, παρουσία του προέδρου της Ε.Ι.Ο. Συγχαρητήρια στον Ν.Ο.Β.

Ακολουθεί το άρθρο που δημοσίευσε ο Ν.Ο.Β.

Περισσότερα...

Ο Ναυτικός Όμιλος Λευκάδας συμμετέχει στους «Αγώνες Ανάπτυξης Optimist» που οργανώνει  ο Ναυταθλητικός Όμιλος Κεφαλονιάς και Ιθάκης στις 13-14 Μαΐου 2017 στο Φισκάρδο. Οι αθλητές που συμμετέχουν είναι οι Τσινιά Μαρκέλλα, Δρακάτου Κωνσταντίνα, Μεσσήνης Γιώργος, Γκαμπρίλλι Αλέξανδρος, Κακλαμάνη Μαρία Ελένη και Κατωπόδη Στέλλα.  Τους αθλητές συνοδεύει η προπονήτρια τους κα Οικονομοπούλου Νόνικα.

 

Το πρόγραμμα του αγώνα είναι το ακόλουθο:

 • Σάββατο 13 Μαΐου: ΩΡΑ 11:00, Λήξη ορίου συμμετοχών.
 • Σάββατο 13 Μαΐου: ΩΡΑ 12:00, Ιστιοδρομίες.
 • Κυριακή 14 Μαΐου: 12:00 Ιστιοδρομίες.

Έχουν προγραμματιστεί 6 ιστιοδρομίες.

Δεν θα πραγματοποιηθούν περισσότερες από 4 ιστιοδρομίες ανά ημέρα.

 

Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία!

Ο Ναυτικός Όμιλος Λευκάδας συμμετέχει στον Διασυλλογικό Αγώνα «ΚΛΕΙΣΘΕΝΕΙΑ 2017» που οργανώνει ο όμιλος Σικυωνίων με την υποστήριξη του Δήμου Σικυωνίων στις 18 & 19 Φεβρουαρίου 2017 στο Κιάτο. Οι αθλητές που συμμετέχουν είναι οι Γκαμπρίλλι Αλέξανδρος, Δρακάτου Κωνσταντίνα, Μεσσήνης Γιώργος, Τσινιά Μαρκέλλα, Γράψας Γιώργος, Κακλαμάνη Μαρία Ελένη, Μικρώνης Ελευθέριος και Νάου Εύα Κολέτ Μαρί.  Τους αθλητές συνοδεύει η προπονήτρια τους κα Οικονομοπούλου Νόνικα.

 

Το πρόγραμμα του αγώνα είναι το ακόλουθο:

• Σάββατο 18 Οκτωβρίου: Αφίξεις - Δηλώσεις 09:00 - 11:00, ιστιοδρομίες 13:00.

• Κυριακή 19 Οκτωβρίου: 11:00 ιστιοδρομίες.

Την τελευταία ημέρα του αγώνα δεν θα δοθεί εκκίνηση μετά τις 16:00. Θα διεξαχθούν μέχρι 4 ιστιοδρομίες την ημέρα.

Εάν διεξαχθούν από 4 και άνω θα εξαιρείται μία.

Ο αγώνας είναι έγκυρος αν πραγματοποιηθεί έστω και 1 ιστιοδρομία και οι ιστιοδρομίες θα αριθμούνται με τη σειρά της πραγματοποίησής τους.

Προγραμματισμένες ιστιοδρομίες: 6.

 

Την ομάδα υποστηρίζουν με τα προϊόντα τους, σε αυτόν τον αγώνα, τα ζαχαροπλαστεία Σταύρακας

www.wish-bars.gr

 

 

Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία!

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρώτο σκέλος του 1ου Περιφερειακού Πρωταθλήματος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας στις κατηγορίες Optimist – Laser 4.7 για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας & Ιονίων Νήσων. Το πρωτάθλημα διοργανώνεται από τον Ναυτικό Όμιλο Λευκάδας και τον Ναυτικό Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πρεβέζης.

Το πρώτο σκέλος διεξήχθη στην Λευκάδα, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων – Π.Ε. Λευκάδας, στις 10-11/03/2018, με τη συμμετοχή των εξής ομίλων: Ναυτικός Όμιλος Λευκάδας, Ναυτικός Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πρεβέζης, Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Κέρκυρας, Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Κέρκυρας, Ναυταθλητικός Όμιλος Κεφαλονιάς & Ιθάκης, Αθλητικός Όμιλος Ιθάκης «Η Πρόοδος», Ναυτικός Όμιλος Βορείου Ιονίου, Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Ιωαννίνων, Ναυταθλητικός Όμιλος Βόνιτσας. Στο πρωτάθλημα συμμετέχουν συνολικά 79 αθλητές, 60 στην κατηγορία Optimist και 19 στην κατηγορία Laser 4.7.

Το Σάββατο, πρώτη ημέρα των αγώνων, ολοκληρώθηκαν με τη βοήθεια του αγαπητού μας μαΐστρου τέσσερις ιστιοδρομίες στην κατηγορία Optimist και τέσσερις στην κατηγορία Laser 4.7. Την Κυριακή ο άνεμος άργησε να φυσήξει με αποτέλεσμα να ολοκληρωθεί μία ιστιοδρομία σε κάθε κατηγορία. Έτσι, συνολικά διεξήχθησαν πέντε ιστιοδρομίες σε κάθε κατηγορία.

Ο Ναυτικός Όμιλος Λευκάδας ευχαριστεί θερμά όλους τους ομίλους, αθλητές και προπονητές που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα, καθώς και τον πρόεδρο της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, κο Δημητρακόπουλο Αντώνη, ο οποίος τίμησε με την παρουσία του τους αγώνες που διεξήχθησαν στην Λευκάδα.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας, το Λιμεναρχείο Λευκάδας και τη Μαρίνα Λευκάδας για την υποστήριξη και βοήθειά τους για την ομαλή και επιτυχή διεξαγωγή των αγώνων στη νήσο μας.

Επίσης, ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς του αγώνα: Eταιρία Ενοικίασης και Επισκευής Σκαφών Sailand, Τουριστικό Γραφείο Lefkas Travel, Πνευματικό Κέντρο Δήμου Λευκάδας, Κάβα ποτών Καββαδά, Ποτοποιία Φραγκούλη, Σαλάμια Ντελημάρη, Εστιατόριο Φρύνη στο Μώλο, Εστιατόριο Φεστίνο, Ψητοπωλείο Daltons, Καφετέρια – Εστιατόριο Taste & Coffee, Εστιατόριο West Burger, Εστιατόριο Μαργαρίτα, Εκτυπώσεις Π. Λάζαρης, για την εξαίρετη υποστήριξή τους.

Τέλος, ευχαριστούμε θερμά τα μέλη της Επιτροπής του Αγώνα και της Επιτροπής Ενστάσεων, τη Γραμματεία του Αγώνα, τον κο Γιούρι Τοκοβόι (πρώην ομοσπονδιακό προπονητή), τα μέλη του Ναυτικού Ομίλου Λευκάδας και τους γονείς των αθλητών, με τη πολύτιμη συνδρομή των οποίων διεξήχθη ένα, κατά γενική ομολογία των συμμετεχόντων, επιτυχημένο διήμερο ιστιοπλοϊκών αγώνων.

Το δεύτερο σκέλος του πρωταθλήματος θα διεξαχθεί στην Πρέβεζα, στις 17-18/03/2018. Ευχόμαστε σε όλους τους αθλητές καλή συνέχεια!

Ναυτικός Όμιλος Λευκάδας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 1η

Υπενθυμίζεται το άρθρο 1 των εθνικών διατάξεων: κανόνας 40 (προσωπικές συσκευές πλευστότητας - σωσίβια) καθώς και ότι θα υπάρξει πλήρης εφαρμογή του παραρτήματος P κανονισμών RRS 42

Επιτροπή ενστάσεων

 

Περιφερειακό Δ. Ελλάδας & Ιονίων Νήσων

1η φάση 10-11/03/2018 Ν.Ο.Λευκαδας

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ

 

 1. ΚΑΝΟΝΕΣ
  • Οι αγώνες θα διέπονται από τους κανόνες όπως αυτοί ορίζονται στους Κανόνες Αγώνων Ιστιοπλοΐας RRS 2017-2020, τις Εθνικές Διατάξεις 2017 – 2020 της ΕΙΟ, τους κανονισμούς των κλάσεων optimist & Laser 4,7, την παρούσα προκήρυξη, τις οδηγίες πλου καθώς και τις διατάξεις του αγωνιστικού προγράμματος 2018 της Ε.Ι.Ο (Κεφ. Γ παρ.1,2,3)

 

 • Στον κανόνα 61.1 προστίθεται: Σκάφος που προτίθεται να κάνει ένσταση πρέπει να ενημερώσει την Επιτροπή Αγώνων για το σκάφος εναντίον του οποίου θα γίνει η ένσταση, αμέσως μετά τον τερματισμό του

 

 1. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Οι ανακοινώσεις στους αγωνιζόμενους θα δημοσιεύονται στον επίσημο πίνακα ανακοινώσεων ο οποίος θα βρίσκεται έξω από τη γραμματεία του κάθε διοργανωτη ομιλου

 

 1. ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ

3.1   Κάθε αλλαγή στις οδηγίες πλου θα ανακοινώνεται πριν από τις 09:00 της ημέρας στην οποία θα τεθεί σε εφαρμογή.

3.2   Αλλαγές στο πρόγραμμα των αγώνων θα ανακοινώνονται μέχρι τις 20:00 της προηγούμενης ημέρας.

 

 1. ΣΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΣΤΕΡΙΑ
  • Σήματα στη στεριά θα επιδεικνύονται στον ιστό που θα βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του διοργανωτη ομιλου.
  • Όταν επιδεικνύεται ο Απαντητικός Επισείων στη στεριά σημαίνει «Η ιστιοδρομία αναβάλεται. Το προειδοποιητικό σήμα δε θα δοθεί νωρίτερα από 30 λεπτά μετά την υποστολή του». Αυτό αλλάζει τα οπτικά σήματα αγώνων.

 

 1. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ
  • Σάββατο 10/03             ώρα 10:00 αφίξεις - δηλώσεις

                                                      ώρα 12:00 ιστιοδρομίες

                Κυριακή 11/03               ώρα 11:00  ιστιοδρομίες

 • Θα διεξαχθούν δώδεκα (12) ιστιοδρομίες. Έξι (6) σε κάθε σκέλος.
 • Δεν θα διεξάγονται περισσότερες από τέσσερις (4) ιστιοδρομίες την ημέρα. Την τελευταία ημέρα των αγώνων του κάθε σκέλους, δεν θα δοθεί εκκίνηση μετά την 17:00.

 

 1. ΠΕΡΙΟΧΗ ΙΣΤΙΟΔΡΟΜΙΩΝ

Οι ιστιοδρομίες θα διεξαχθούν στην θαλάσσια περιοχή του Ναυτικου ομιλου Λευκαδας (στη βόρεια έξοδο του διαύλου Λευκάδας, βόρεια της Αμμόγλωσσας).

 

 1. ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Τα διαγράμματα στο προσάρτημα 1 απεικονίζουν την περιοχή των ιστιοδρομιών, τις διαδρομές, την κατά προσέγγιση γωνία μεταξυ των σκελών, τη σειρά με την οποία πρέπει να παρακαμφθούν και την πλευρά στην οποία πρέπει να αφεθούν τα σημεία στροφής

 

 

 1. ΣΗΜΕΙΑ ΣΤΡΟΦΗΣ
  • Τα σημεία στροφής θα είναι κόκκινες φουσκωτές σημαδούρες.
  • Τα σημεία της εκκίνησης θα είναι σκάφος της επιτροπής Αγώνων και κίτρινη μεγάλη σημαδούρα.
  • Τα σημεία του τερματισμού θα είναι σκάφος τερματισμού με μπλέ σημαία επι ιστίου και κίτρινη μικρή σημαδούρα (στήλη).
  • Οι σημαδούρες αλλαγής θα είναι φουσκωτές χρώματος κίτρινου.

 

 1. ΕΚΚΙΝΗΣΗ
  • Η γραμμή εκκίνησης θα είναι ιστός που φέρει πορτοκαλί σημαία στο σκάφος της επιτροπής Αγώνων και κίτρινη σημαδούρα.
  • Εφόσον το προπαρασκευαστικό σήμα ήταν Ρ, κανένα μέρος του κύτους, του πληρώματος ή του εξοπλισμού του σκάφους δεν πρέπει να βρίσκεται στο τρίγωνο που σχηματίζεται από τα σημεία εκκίνησης και το σημείο 1 κατά τη διάρκεια του τελευταίου λεπτού πριν από το σήμα της εκκίνησης.
  • Εάν ένα σκάφος εκκινήσει αργότερα από 4 λεπτά μετά το σήμα της εκκίνησής του, θα βαθμολογηθεί DNS χωρίς ακρόαση. Αυτό τροποποιεί την κανόνα Α4.

 

 1. ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ

Η γραμμή τερματισμού θα είναι μεταξύ ιστού που φέρει μπλέ σημαία στο σκάφος τερματισμού και της κίτρινης σημαδούρας.

 

 1. ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΙΝΩΝ
  • Θα ισχύσει το Παράρτημα P.
  • Η ποινή για παραβάσεις των οδηγιών πλου 10.2, 14.4, 16.1, 16.3, 18, 19, 20 και 21 και των κανονισμών των κλάσεων μπορεί να είναι μικρότερη από ακύρωση κατά την κρίση της επιτροπής ενστάσεων.

 

 1. ΧΡΟΝΙΚΑ ΟΡΙΑ

Εάν ένα σκάφoς δεν τερματίσει μέσα σε 20 λεπτά αφού το πρώτο σκάφος ολοκληρώσει τη διαδρομή και τερματίσει θα βαθμολογηθεί DNF χωρίς ακρόαση. Αυτό αλλάζει τους κανόνες 35, Α4 και Α5.

 

 1. ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
  • Έντυπα ενστάσεων διατίθενται από τη γραμματεία των αγώνων. Οι ενστάσεις πρέπει να υποβάλλονται εκεί πριν από το χρονικό όριο υποβολής ενστάσεων.
  • Για κάθε κλάση το χρονικό όριο για την υποβολή ενστάσεων είναι 60 λεπτά μετά τον τερματισμό του τελευταίου σκάφους στην τελευταία ιστιοδρομία της ημέρας ή την εγκατάλειψη των ιστιοδρομιών για την ημέρα από την επιτροπή αγώνων. Το ίδιο χρονικό όριο ισχύει και για τις ενστάσεις από την επιτροπή αγώνων και την επιτροπή ενστάσεων για γεγονότα που παρατηρήθηκαν στην περιοχή των ιστιοδρομιών καθώς και για τις αιτήσεις για αποκατάσταση. Αυτό τροποποιεί τους κανόνες3 και 62.2.
  • Οι ενστάσεις από την επιτροπή αγώνων και την επιτροπή ενστάσεων θα ανακοινώνονται πριν από το χρονικό όριο υποβολής ενστάσεων για να ενημερωθούν τα εναγόμενα σκάφη σύμφωνα με τον κανόνα 61.1b
  • Σκάφος που αποδέχθηκε ποινή σύμφωνα με τον κανόνα 44.1 πρέπει να συμπληρώσει ένα έντυπο αποδοχής ποινής στη γραμματεία των αγώνων πριν από το χρονικό όριο υποβολής ενστάσεων.
  • Τα σκάφη που έχουν τιμωρηθεί από την επιτροπή ενστάσεων για παράβαση του κανόνα 42 θα ανακοινώνονται πριν από το χρονικό όριο υποβολής ενστάσεων
  • Παράβαση των οδηγιών πλου 14, 16, 18 και 19 δεν μπορεί να αποτελέσει αιτία για ένσταση από άλλο σκάφος.
  • Όχι αργότερα από 30 λεπτά μετά τό χρονικό όριο υποβολής ενστάσεων, θα ανακοινώνεται το πρόγραμμα και ο τόπος εκδίκασης των ενστάσεων.
  • Την τελευταία ημέρα των αγώνων, αιτήσεις επανάληψης ακροαματικής διαδικασίας θα πρέπει να υποβάλλονται:

α. Πριν από το χρονικό όριο υποβολής ενστάσεων αν ο αιτών ενημερώθηκε για την απόφαση την προηγούμενη ημέρα.

β. Όχι αργότερα από 30 λεπτά μετά την ενημερωση του αιτούντος για την απόφαση την ίδια ημέρα.

Αυτό τροποποιεί τον κανόνα  66.

 1. ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • Ο αγωνας για κάθε σκελος θα είναι εγκυρος με οσες ιστιοδρομιες πραγματοποιηθουν.
  • Εάν πραγματοποιηθουν 3 ιστιοδρομίες θα υπολογιστουν ολες για την βαθμολογία ενός σκάφους.

Από 4 ιστιοδρομίες και ανω θα εξαιρεθει μια για τον υπολογισμο της  βαθμολογίας ενός σκάφους. 

 • Για τη βαθμολογια του Περιφερειακου πρωταθληματος ισχυει η παραγραφος 12 της προκυρηξης και για την συγκροτηση προεθνικης ομαδας στο περιφαρειακο πρωταθλημα Αθηνων θα ισχυσει το  αγωνιστικο προγραμμα της Ε.Ι.Ο Κεφαλαιο Γ παραγραφος 3 (Κατηγοριες optimist & Laser 4,7)

 

 1. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
  • Σκάφη που χρειάζονται βοήθεια θα πρέπει να προκαλούν την προσοχή χρησιμοποιώντας την σφυρίχτρα τους ή με το κουπί τους ή με τα χέρια τους. Η επιτροπή αγώνων διατηρεί το δικαίωμα να βοηθήσει σκάφη που κατά την κρίση της χρειάζονται βοήθεια, ανεξάρτητα από το αν το ζήτησαν ή όχι. Αυτό δε μπορεί να αποτελέσει αιτία για αποκατάσταση σύμφωνα με τον κανόνα 62.1(α)
  • Ένα σκάφος που εγκαταλείπει μία ιστιοδρομία πρέπει να ειδοποιήσει την επιτροπή αγώνων το συντομότερο δυνατόν.

 

 1. ΑΛΛΑΓΗ ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ Ή ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ

Αντικατάσταση κατεστραμένου ή απωλεσθέντος εξοπλισμού δε θα επιτρέπεται χωρίς την άδεια της επιτροπής αγώνων. Αιτήσεις αντικατάστασης θα πρέπει να υποβάλονται το συντομότερο λογικά δυνατόν.

 

 1. ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ

Ένα σκάφος ή ο εξοπλισμός του μπορεί να ελεγχθεί οποιαδήποτε στιγμή για συμμόρφωση με τους κανονισμούς της κλάσεως και τις οδηγίες πλου. Στη θάλασσα ένας καταμετρητής της επιτροπής αγώνων μπορεί να οδηγήσει ένα σκάφος αμέσως στο χώρο που θα του υποδείξει για έλεγχο.

 

 1. ΣΚΑΦΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ
  • Τα σκάφη υποστήριξης πρέπει να δηλωθούν στη γραμματεία των αγώνων. Οι χειριστές πρέπει να είναι υπεύθυνοι για τις μετακινήσεις τους, να φορούν το βραχιόλι ασφαλείας (quick - stop) που συνδέεται με το διακόπτη της μηχανής καθώς και να είναι κάτοχοι διπλώματος ταχυπλόου.
  • Τα σκάφη υποστήριξης θα πρέπει να παραμένουν μακριά από την περιοχή όπου αγωνίζονται σκάφη από το προειδοποιητικό σήμα της ιστιοδρομίας μέχρι όλα τα σκάφη να τερματίσουν την ιστιοδρομία ή η επιτροπή αγώνων σημάνει αναβολή, γενική ανάκληση ή διακοπή της ιστιοδρομίας
  • Για να παρακολουθήσουν την ιστιοδρομία τα σκάφη υποστήριξης μπορούν να κινούνται κατά μήκος των πλευρών του στίβου, περίπου 100 μέτρα από την περιοχή των αγώνων.
  • Σκάφος της επιτροπής αγώνων ή της επιτροπής ενστάσεων μπορεί να υποδείξει σε ένα σκάφος υποστήριξης να απομακρυνθεί περισσότερο από την περιοχή των αγώνων. Σε αυτή την περίπτωση το εν λόγω σκάφος θα πρέπει να συμμορφωθεί άμεσα.
  • Η παράβαση του άρθρου 22 των οδηγιών πλου μπορεί να τιμωρηθεί με ακύρωση από τη συγκεκριμένη ιστιοδρομία όλων των σκαφών που σχετίζονται με το σκάφος υποστήριξης ή με άλλη ποινή στη διακριτική ευχέρεια της επιτροπής ενστάσεων.

 

 1. ΡΥΠΑΝΣΗ

Τα σκάφη δεν πρέπει να πετούν απορρίματα στη θάλασσα.

 

 1. ΑΠΟΚΗΡΥΞΗ ΕΥΘΥΝΗΣ

Όλοι οι συμμετέχοντες αγωνίζονται σύμφωνα με το θεμελιώδη κανόνα 4, RRS-ISAF. Ο διοργανωτής Όμιλος και οι Επιτροπές δε φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί σε άτομα ή πράγματα τόσο στη στεριά όσο και στη θάλασσα κατά την διάρκεια του αγώνα. Βλέπε τον κανόνα 4 «Απόφαση για συμμετοχή σε αγώνα». Η διοργανώτρια αρχή δεν αποδέχεται καμία ευθύνη για ζημία υλικών ή τραυματισμό ή θάνατο που δύναται να υποστεί κανείς από γεγονότα συναφή πριν, ή κατά την διάρκεια, ή μετά από την διοργάνωση.

 

 1. ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Όλα τα συνοδευτικά σκάφη θα πρέπει να έχουν την προβλεπόμενη από τη νομοθεσία κάλυψη (540.000€).

Για όλα τα αγωνιζόμενα σκάφη ορίζεται, το ύψος της κάλυψης στα 540.000€.

 

 1. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

                Για επικοινωνία χρησιμοποιείται το κανάλι (8).

 

 

 

ΔΙΑΔΡΟΜΗ OPTIMIST: ΕΚΚΙΝΗΣΗ - 1 - 2 - 3 - ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ 

ΔΙΑΔΡΟΜΗ LASER 4.7: ΕΚΚΙΝΗΣΗ - 1 - 4 - 1 - 2 - 3 - ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ