Συνολικά 7 κούπες για τους αθλητές μας, στον πετυχημένο 6ο διασυλλογικό αγώνα που διοργάνωσε με επιτυχία ο Ναυτικός Όμιλος Βόνιτσας, στις 02-03/09 στην Βόνιτσα, παρουσία του προέδρου της Ε.Ι.Ο. Συγχαρητήρια στον Ν.Ο.Β.

Ακολουθεί το άρθρο που δημοσίευσε ο Ν.Ο.Β.

Ρεκόρ συμμετοχών αθλητών αλλά και ομίλων σημείωσε ο 6ος διασυλλογικός αγώνας ιστιοπλοΐας για σκάφη τύπου Optimist και Laser 4.7 που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία ο Ναυταθλητικός Όμιλος Βόνιτσας το διήμερο 02-03 Σεπτεμβρίου. Στον αγώνα έλαβαν επίσης μέρος ο Ναυτικός Όμιλος Λευκάδας, ο Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Αστακού, ο Ναυτικός Όμιλος Βορείου Ιονίου, ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Δυτικής Ελλάδας, ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Ιωαννίνων, καθώς και ο Ναυτικός Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πρέβεζας, για τον οποίον αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη του συμμετοχή σε αντίστοιχη διοργάνωση. Στον αγώνα «έτρεξαν» συνολικά 44 αθλητές, 38 στην κατηγορία Optimist και 6 στην κατηγορία Laser.
Ιδιαιτέρως τιμητική και ευχάριστη για τους διοργανωτές υπήρξε η παρουσία του προέδρου της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας κου Αντώνη Δημητρακόπουλου, ο οποίος με την κίνηση αυτή θέλησε να δείξει την ιδιαίτερη σημασία που αποδίδει η Ομοσπονδία, αλλά και ο ίδιος προσωπικά, στην νεοσυσταθείσα περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων, για την οποία ο συγκεκριμένος αγώνας ήταν και ο πρώτος. Ο κ. Δημητρακόπουλος εξέφρασε στον πρόεδρο του ΝΑ.Ο.Β. κ. Κονταρίνη την ικανοποίησή του για το επίπεδο της διοργάνωσης και την πρόοδο που έχει σημειώσει ο Όμιλος τα τελευταία χρόνια.
Στον αγώνα διεξήχθησαν συνολικά επτά ιστιοδρομίες, τέσσερις το Σάββατο και τρεις την Κυριακή. Το Σάββατο η έναρξη δόθηκε λίγο μετά τις 13:30 που ήταν προγραμματισμένη αφού η επιτροπή αγώνα περίμενε να σταθεροποιηθεί ο αέρας. Η ένταση του ανέμου ήτανε μεταξύ 3 και 4 Bf, αρκετά μεγάλη δηλαδή για να γίνει ένας όμορφος και με έντονο συναγωνισμό αγώνα. Την Κυριακή η πρώτη ιστιοδρομία ξεκίνησε περίπου στις 13.00, με σχετικά λίγο αέρα στην αρχή, ο οποίος όμως προοδευτικά αύξανε την ένταση του επιτρέποντας στους μικρούς αθλητές να προσφέρουν και πάλι θέαμα και σασπένς.
Μετά το τέλος του αγώνα και την αποκατάσταση σκαφών και εξοπλισμού, έλαβε χώρα σε παραλιακό εστιατόριο της Βόνιτσας μέσα σε πολύ ευχάριστη και ζεστή ατμόσφαιρα το αποχαιρετιστήριο γεύμα και η απονομή αναμνηστικών διπλωμάτων σε όλους τους αθλητές και επάθλων στους διακριθέντες.
Την πρώτη θέση στη γενική κατάταξη Optimist κατέλαβε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, και κυριολεκτικά στο «νήμα», η Εύα Ναού από το Ναυτικό Όμιλο Λευκάδος, η οποία εκτός από το έπαθλο του γενικού νικητή έλαβε ως δώρο και ένα αγωνιστικό πανί το οποίο ευγενικά παραχώρησε εκ μέρους της Ομοσπονδίας ο πρόεδρος κος Δημητρακόπουλος. Στα Laser 4.7 πρώτος τερμάτισε ο Κυριάκος Χατζηκάκου από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Ιωαννίνων, ενώ οι τρεις πρώτοι ανά κατηγορία έχουν αναλυτικά ως εξής:

Κορίτσια κάτω των 11 ετών
Μακρή Ερμιόνη (Ν.Ο.Β.Ι.)
Δρακάτου Κων/να (Ν.Ο.Λ.)
Γκατζίνη Μελίνα- Ευσταθία (ΝΑ.Ο.Β.)

Κορίτσια άνω των 11 ετών
Ναου Εύα (Ν.Ο.Λ.)
Πανταζή Ίριδα (ΝΑ.Ο.Β.)
Θεοχάρη Ιωάννα (Ν.Ο.Λ)

Αγόρια κάτω των 11 ετών
Σιάμος Κων/νος (ΝΑ.Ο.Β.)
Μανδύλας Σπυρίδων (Ν.Ο.Β.Ι.)
Τζεφριός Κων/νος (ΝΑ.Ο.Β.)

Αγόρια άνω των 11 ετών.
Έγκεμαν Λουκάς Τζον (Ν.Ο.Β.Ι.)
Στρατομήτρος Δημήτριος (Ν.Α.Ο.ΑΣ)
Κρικώνης Κων/νος (Ι.Ο.Δ.Ε.)

Laser (αγόρια)
Χατζηκάκου Κυριάκος (Ι.Ο.Ι.)
Σκεπετάρης Δημοσθένης (Ν.Ο.Λ.)
Μαρτζούκος Στυλιανός (Ν.Ο.Β.Ι.)

Laser (Κορίτσια)
Φίλιππα Ευαγγελία (Ν.Ο.Λ.)
Ζήση Έλλη (ΝΑ.Ο.Β.)
Κατωπόδη Ηλιάνα-Ελευθερία (Ν.Ο.Λ.)

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν και οι υπόλοιποι αθλητές του ΝΑ.Ο.Β. με τους Παντελή Κυρίκο, Στέλιο Μερισιώτη και Ανδριάνα Σιάμου να καταλαμβάνουν την 10η, 13η και 28η θέση στη γενική κατάταξη αντιστοίχως.
Ο ΝΑ.Ο. Βόνιτσας ευχαριστεί και συγχαίρει όλους τους αθλητές και τις αντιπροσωπείες των Ομίλων για τη συμμετοχή τους και τον πρόεδρο της Ε.Ι.Ο. κ. Δημητρακόπουλο που τίμησε με την παρουσία του τον αγώνα. Επίσης την επιτροπή αγώνα αποτελούμενη από τους κ. Γιώργο Στεργιούλη και κ. Στέργιο Βακατσά που ήταν και φέτος άριστοι στα καθήκοντά τους και τον Ι.Ο. Ιωαννίνων που παραχώρησε ευγενικά ένα σκάφος Optimist για να αγωνιστεί ένας επιπλέον αθλητής. Έπειτα, τον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας και τον πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης κ. Παντελή Αποστολάκη που με συνέπεια στηρίζουν τις προσπάθειες του ΝΑ.Ο.Β. και τον Σύλλογο Γυναικών Βόνιτσας για τα πολύ γευστικά εδέσματα που προσέφεραν στο γεύμα της τελετής λήξης. Τέλος οφείλει ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς του αγώνα, οι οποίο με ανιδιοτέλεια και αγάπη για τον τόπο στάθηκαν πολύτιμοι αρωγοί στο όλο εγχείρημα και χωρίς τη συνεισφορά των οποίων δεν θα ήτανε εφικτή η υλοποίηση αυτής της διοργάνωσης.

Ο Ναυτικός Όμιλος Λευκάδας συμμετέχει στους «Αγώνες Ανάπτυξης Optimist» που οργανώνει  ο Ναυταθλητικός Όμιλος Κεφαλονιάς και Ιθάκης στις 13-14 Μαΐου 2017 στο Φισκάρδο. Οι αθλητές που συμμετέχουν είναι οι Τσινιά Μαρκέλλα, Δρακάτου Κωνσταντίνα, Μεσσήνης Γιώργος, Γκαμπρίλλι Αλέξανδρος, Κακλαμάνη Μαρία Ελένη και Κατωπόδη Στέλλα.  Τους αθλητές συνοδεύει η προπονήτρια τους κα Οικονομοπούλου Νόνικα.

 

Το πρόγραμμα του αγώνα είναι το ακόλουθο:

  • Σάββατο 13 Μαΐου: ΩΡΑ 11:00, Λήξη ορίου συμμετοχών.
  • Σάββατο 13 Μαΐου: ΩΡΑ 12:00, Ιστιοδρομίες.
  • Κυριακή 14 Μαΐου: 12:00 Ιστιοδρομίες.

            Έχουν προγραμματιστεί 6 ιστιοδρομίες.

           Δεν θα πραγματοποιηθούν περισσότερες από 4 ιστιοδρομίες ανά ημέρα.

 

 

 

Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία!

Ο Ναυτικός Όμιλος Λευκάδας συμμετέχει στον Διασυλλογικό Αγώνα «ΚΛΕΙΣΘΕΝΕΙΑ 2017» που οργανώνει ο όμιλος Σικυωνίων με την υποστήριξη του Δήμου Σικυωνίων στις 18 & 19 Φεβρουαρίου 2017 στο Κιάτο. Οι αθλητές που συμμετέχουν είναι οι Γκαμπρίλλι Αλέξανδρος, Δρακάτου Κωνσταντίνα, Μεσσήνης Γιώργος, Τσινιά Μαρκέλλα, Γράψας Γιώργος, Κακλαμάνη Μαρία Ελένη, Μικρώνης Ελευθέριος και Νάου Εύα Κολέτ Μαρί.  Τους αθλητές συνοδεύει η προπονήτρια τους κα Οικονομοπούλου Νόνικα.

 

Το πρόγραμμα του αγώνα είναι το ακόλουθο:

            • Σάββατο 18 Οκτωβρίου: Αφίξεις - Δηλώσεις 09:00 - 11:00, ιστιοδρομίες 13:00.

            • Κυριακή 19 Οκτωβρίου: 11:00 ιστιοδρομίες.

            Την τελευταία ημέρα του αγώνα δεν θα δοθεί εκκίνηση μετά τις 16:00. Θα διεξαχθούν μέχρι 4 ιστιοδρομίες την ημέρα.

            Εάν διεξαχθούν από 4 και άνω θα εξαιρείται μία.

            Ο αγώνας είναι έγκυρος αν πραγματοποιηθεί έστω και 1 ιστιοδρομία και οι ιστιοδρομίες θα αριθμούνται με τη σειρά της πραγματοποίησής τους.

            Προγραμματισμένες ιστιοδρομίες: 6.

 

Την ομάδα υποστηρίζουν με τα προϊόντα τους, σε αυτόν τον αγώνα, τα ζαχαροπλαστεία Σταύρακας

www.wish-bars.gr

 

 

Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία!

Με επιτυχία διεξήχθη στην Καλαμάτα 3-5 Μαρτίου 2017 το περιφερειακό πρωτάθλημα της Νοτιοδυτικής Ελλάδας για τις κατηγορίες optimist και Laser 4.7. Με μέτριο άνεμο, κύμα και ήλιο πραγματοποιήθηκαν 9 σταδιοδρομίες στην κατηγορία των optimist και 8 στα Laser 4.7.
Οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία! 99 οπτιμίστες και 28 λεϊζερίστες, αγωνίστηκαν με στόχο την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση, της Πανελλήνιας πρόκρισης για την Εθνική μας ομάδα.
Ο Ναυτικός Όμιλος Λευκάδας συμμετείχε με 10 αθλητές (6 οπτιμίστες και 4 λεϊζερίστες).
Καλύτερη εμφάνιση πραγματοποίησε ο Τηλέμαχος Αραβανής που με την 3η νίκη του στην γενική κατηγορία των Laser εξασφάλισε και την πρόκρισή του. Έδειξε ότι μπορούσε ακόμη και να κερδίσει των αγώνα τερματίζοντας στις 2 από τις 8 ιστιοδρομίες στην 1η θέση. Ο Νίκος Διγενής με μια άκυρη κούρσα λόγω πρόωρης εκκίνησης στην αρχή του πρωταθλήματος ανέβηκε μόλις στην 12η θέση. Η Εύα Φίλιππα διακρίθηκε στην κατηγορία των κοριτσιών και βραβεύτηκε για την 3η νίκη, ενώ η Ηλιάνα Κατωπόδη έλαβε την 5η θέση.
Στα optimist καλύτερη εμφάνιση έκανε ο Διονύσης Κατωπόδης, ο οποίος πλασαρίστηκε στην 15η θέση και ευελπιστούμε να προκριθεί στην επόμενη φάση. Ο Γιώργος Γράψας έλαβε την 23η θέση, η Εύα Νάου την 31η θέση, ο Λευτέρης Μικρώνης την 36η θέση. Η Μαριλένα Κακλαμάνη την 44η θέση και η Στέλλα Κατωπόδη την 52η θέση ανάμεσα σε 99 συμμετέχοντες.
Τα παιδιά προσπάθησαν και είναι άξια συγχαρητηρίων. Άλλωστε ήταν μια άψογη ομάδα γι’ αυτό περάσαμε και πολύ καλά. Κρατάμε τα καλά και μαθαίνουμε από τα λάθη μας.
Καλή επιτυχία στους προκριθέντες και στις δύο κατηγορίες που θα μας εκπροσωπήσουν με στόχο την επιλογή τους στην εθνική ομάδα την Μεγάλη εβδομάδα του Πάσχα στην Αθήνα.
Η προπονήτρια
Νόνικα Οικονομοπούλου

Ο Ναυτικός Όμιλος Λευκάδας συμμετέχει με δέκα συνολικά αθλητές στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα  Νοτιοδυτικής Ελλάδας Optimist & Laser 4.7,  που οργανώνουν από κοινού ο Ν.Ο.ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ και ο  Ν.Α.Σ.Κ.ΑΙΟΛΟΣ στις 3-5 Μαρτίου 2017 στην Καλαμάτα. Το πρωτάθλημα διεξάγεται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Οι αθλητές που συμμετέχουν με τα Laser 4.7 είναι οι Κατωπόδη Ηλιάνα- Ελευθερία, Φίλιππα Ευαγγελία, Διγενής Νικόλαος και Αραβανής Τηλέμαχος. Οι αθλητές που συμμετέχουν με τα Optimist είναι οι Μικρώνης Ελευθέριος, Γράψας Γεώργιος, Κακλαμάνη Μαρία Ελένη, Νάου Εύα, Κατωπόδης Διονύσιος και Κατωπόδη Στέλλα. Τους αθλητές συνοδεύει η προπονήτρια τους κα Οικονομοπούλου Νόνικα.

 

Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία!

Πανελλήνιο πρωτάθλημα ΕUROPE 2017
Νέα Μάκρη 10-12 Ιουλίου

1ος Άνδρας – Έφηβος Τηλέμαχος Αραβανής
5ος Άνδρας – Έφηβος Νίκος Διγενής

overall 1η Γεωργία Χειμώνα
2ος Τηλέμαχος Αραβανής
3ος Σταύρος Παπαδόπουλος
6ος Νίκος Διγενής
29 συμμετοχές

Τεράστια η επιτυχία των αθλητών του Ναυτικού Ομίλου Λευκάδας στο Πανελλήνιο. Πολλά μπράβο από το Δ.Σ. στους αθλητές και στην προπονήτρια Νόνικα Οικονομοπούλου, που μας έκαναν υπερήφανους και απέδειξαν ότι οι προσπάθειες όλων πιάνουν τόπο. Μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε όλοι μαζί την προσπάθεια, σε έναν ιδανικό για το άθλημα της ιστιοπλοΐας τόπο που όλα το παιδιά της Λευκάδας θα έπρεπε πρώτα απ’ όλα να δοκιμάσουν.
Οι παρακάτω σκέψεις της προπονήτριας είναι η καλύτερη αναφορά στην τεράστια αυτή επιτυχία:
«Για την Πανελλήνια νίκη του Τηλέμαχου Αραβανή λίγες λέξεις έχω να πω, πειθαρχία, ήρεμη δύναμη, προσπάθεια και πάνω από όλα θέληση. Αυτός ο αγώνας ήταν η επιβράβευση ετών δουλειάς στο νησί της Λευκάδας και ομαδικής προσπάθειας.
Επίσης, ήταν η αποκορύφωση του φετινού καλοκαιριού, αφού προηγήθηκαν επιτυχίες των αθλητών μας τόσο συμμετέχοντας σε αγώνες ανοιχτής θάλασσας με τα χρώματα του Ομίλου, όσο και στο φεστιβάλ Ιστιοπλοΐας της Βασιλικής, γεγονός που κράτησε ψηλά το ηθικό και ένα πολύ καλό κλίμα στην ομάδα!
Το Europe είναι μονοθέσιο σκάφος παρεμφερές αλλά πιο τεχνικό από το Laser one, με το οποίο προπονούνται και συμμετέχουν σε αγώνες οι αθλητές του ΝΟΛ Νίκος και Τηλέμαχος. Ωστόσο θέλαμε να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας και σε αυτό το σκάφος. Γνωρίζω το Europe πολύ καλά γιατί επί σειρά ετών έκανα ολυμπιακή προετοιμασία και ήμουν μέλος της εθνικής μας ομάδας. Περίμενα χρόνια την κατάκτηση αυτού του τίτλου από τους αθλητές μου και με έκαναν περήφανη!
Οι δυνατής εντάσεως άνεμοι που έπνεαν στη Νέα Μάκρη τις δύο πρώτες μέρες των αγώνων βοήθησαν στο να διεξαχθούν 6 ιστιοδρομίες απαιτώντας από τους αθλητές πολύ καλή φυσική κατάσταση, αλλά και σωστή τεχνική. Σωστές επιλογές τακτικής επίσης, τους οδήγησαν στις πρώτες θέσεις μεταξύ διακεκριμένων αθλητών.
Συγχαρητήρια σε Τηλέμαχο και Νίκο που τιμήσατε το Ναυτικό Όμιλο Λευκάδας.
Θα θελα να προσθέσω ότι νιώθω τυχερή που για το υπόλοιπο του καλοκαιριού τα νέα αυτά παιδιά θα βοηθήσουν στις προπονήσεις των τμημάτων του ΝΟΛ για παιδιά, εμπνέοντας με το παράδειγμά τους μικρούς ιστιοπλόους.
Όσον αφορά στη συνέχεια με μεθοδική δουλειά για τον Τηλέμαχο βάζουμε στόχο το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Laser 4.7 του 2018 που θα πραγματοποιηθεί στη χώρα μας, ενώ για το Νίκο εύχομαι καλή δύναμη στις σχολικές του υποχρεώσεις και κάθε επιτυχία»

Ο Ναυτικός Όμιλος Λευκάδας συμμετέχει στο Πανελλήνιο Κύπελλο Optimist 11χρονων που οργανώνουν η Ε.Ι.Ο. σε συνεργασία με τον Α.Ν.Ο.Σ.Μ. και με την βοήθεια των ομίλων της ευρύτερης περιοχής της περιφέρειας στις 18-21 Ιουνίου 2017 στον Μαραθώνα. Οι μικροί μας αθλητές που συμμετέχουν είναι οι ΤΣΙΝΙΑ ΜΑΡΚΕΛΛΑ, ΓΚΑΜΠΡΙΛΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ και ΔΡΑΚΑΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ.  Τους αθλητές συνοδεύει η προπονήτρια τους κα Οικονομοπούλου Νόνικα.

 

Το πρόγραμμα του αγώνα είναι το ακόλουθο:

            • 18 Ιουνίου: 10:00 - 14:00  & 16:00 – 20:00 Αφίξεις – Δηλώσεις- Σφράγισμα πανιών

            • 19 Ιουνίου: 11:00 ιστιοδρομίες

            • 20 Ιουνίου: 11:00 ιστιοδρομίες

            • 21 Ιουνίου: 10:00 ιστιοδρομίες.

 

            Την τελευταία ημέρα του αγώνα δεν θα δοθεί εκκίνηση μετά τις 17:00. Θα διεξαχθούν 9 ιστιοδρομίες. Δεν θα διεξαχθούν περισσότερες από 4 ιστιοδρομίες την μέρα.

           

 

Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία και απόκτηση ευχάριστων εμπειριών!

O Ναυτικός Όμιλος Λευκάδας θα συμμετέχει στους αγώνες για την Πρόκριση στις Εθνικές Ομάδες στις κατηγορίες Optimist & Laser 4.7 που διοργανώνονται από τον σύλλογο Ερασιτεχνών Αλιέων Ναυτικών Αθλημάτων Τζιτζιφιών Καλλιθέας υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, από τις  7 έως 11 Απριλίου 2017.

            Δικαίωμα συμμετοχής στην Πανελλαδική πρόκριση έχουν 120 αθλητές - αθλήτριες στην κατηγορία Optimist καθώς και 80 αθλητές - αθλήτριες στην κατηγορία Laser 4,7 από όλες τις περιφέρειες της Ελλάδας, οι όποιοι έχουν προκύψει από τα τελικά αποτελέσματα των περιφερειακών πρωταθλημάτων.

            Οι αθλητές μας που θα συμμετέχουν είναι ο  Κατωπόδης Διονύσης στην κατηγορία των Optimist, ο Τηλέμαχος Αραβανής και ο Διγενής Νίκος στην κατηγορία των Laser 4.7.

            Οι Αγώνες θα διεξαχθούν στις  08, 09, 10 & 11 Απριλίου στο Παλαιό Φάληρο.

            Συνολικά θα διεξαχθούν 11 ιστιοδρομίες. Δε θα διεξαχθούν περισσότερες από 4 ιστιοδρομίες την ημέρα.

            Η προγραμματισμένη ώρα για το προειδοποιητικό σήμα για την πρώτη ιστιοδρομία κάθε ημέρας είναι 11.55.

            Ευχόμαστε καλή επιτυχία και πολλές εμπειρίες στους αθλητές μας στον δύσκολο αυτό αγώνα.